Als erkend stagebedrijf, geven we graag iedereen de kans op ons bedrijf te leren.

Je hebt interesse om je stageplek voor het school op de Two Lazy Seven Ranch te doen? We zijn een erkend zorgboerderij en stagebedrijf. We hebben alle vele stagiairs ontvangen!

Heb je interesse in working student? Neem gerust contact op.

Daarnaast kan je ook werken op de ranch via leercontract! Mail gerust voor meer info!

Er moeten wel een aantal standaard werkzaamheden (zoals uittmesten en bijhouden spullen en accommodatie) dagelijks verricht worden en de verhouding van werken en leren hangt gedeeltelijk ook af hoe efficiënt deze gedaan worden. Lukt dat, dan is er ook meer tijd er over voor leuke leermomenten.

Houding en motivatie

Een stagiair op het bedrijf hebben betekent extra inspanning van de bedrijfsvoering. Dit hebben we er graag voor over, indien we van de kant van de stagiaire ook het nodige enthousiasme, flexibiliteit en bereidheid zich in te zetten en de wil om iets te leren, bespeuren.

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt en daarom moet een stagiaire ook bereid zijn om uit eventueel gemaakte fouten te leren en ook tegen kritiek te kunnen. Verder wordt van de stagiair verwacht dat ze zorgvuldig omgaat met het materiaal en de levende wezens en beschaafd met klanten is.

Leermogelijkheden

  • Stallen op natuurlijke wijze

  • Verzorging van paarden

  • Training en opleiding paarden

  • Bijhouden van een accommodatie

  • Gebruik en onderhoud tuig

  • Stalwerkzaamheden

Stage-uren en werkzaamheden

Ons personeel begint in de ochtend om 08.00uur en werkt tot 17.00uur.

Het overheersende gedeelte van de werkzaamheden is het schoon houden van de stallen en paddocks waar de paarden in leven. Naast deze taak zijn er allerlei uiteenlopende taken die bij het draaiende houden van het bedrijf noodzakelijk zijn.

We veronderstellen dat de stagiair hier flexibel in is. Tijdens de uren zal je ook geregeld eens een les kunnen bijwonen.

Het kan ook zijn dat er in de avond nog lessen zijn die je kunt bijwonen!

Indien je de actief de lessen bijwoont en toont dat je hieruit leert, zal je zelf praktijk les krijgen in het grondwerk en rijden mbt de Starter Basics. Nadat je bewezen hebt de starter basics onder de knie te hebben, assisteer je Steve, Wendy of een andere trainer ook regelmatig met het trainen van de paarden. Je zet deze klaar, bent bezig met borstelen, op en afzadelen, etc. Tussendoor woon je de training bij. Deze evolutie ligt aan de duur van jouw verblijf.

Je kan intern bij ons verblijven, hier zijn geen kosten aan verbonden. Je moet wel in je eigen eten en drinken voorzien alsook je eigen was doen. Je slaapplaats is in een woonwagen met stapelbedden. Er staat een elektrische verwarming maar in de winter kan het ondanks de verwarming best koud zijn. Zorg dus voor een hele goede slaapzak! Er is een douche bij de toiletten. In de kantine kan je eten opwarmen.

Het meenemen van eigen paard is mogelijk. Je kan dan buiten je stageuren met je paard bezig zijn. Indien je lessen wenst met je eigen paard, kan dit. Vraag gerust meer info.

Tijdens je stage mag je alle theorie-avonden en weekendcursussen gratis bijwonen.

We zijn een erkend stagebedrijf en zorgboerderij.

Ons erkenningsnummer van SBB is 100180751

Voor meer info, stuur een mailtje naar info@twolazysevenranch.be