Op de Two Lazy Seven Ranch krijgen we vaak erg ontroerende en mooie verhalen van mensen die geïnspireerd en gemotiveerd werden om het beste uit zichzelf en uit hun paard te halen. We willen deze verhalen graag met jullie delen.

 

Benieuwd naar het verhaal van Wendy?

Mijn naam is Wendy en ik was als kind altijd al met paarden bezig. Altijd in de weer met paarden, crossen door de duinen en over het strand. School? Dat bestond voor mij niet! Daarom dat mijn ouders mij naar de hippische sportopleiding in Deurne stuurde in de hoop dat ik toch een school zou doen! Daar werd mijn paardenwereld op zijn kop gezet. Springen, dressuur, bitten, bijzet teugels, martingaal, terwijl ik thuis zonder zadel met een halstertje reed! Lekker indiaantje spelen in de bossen.
Ik werd competitief en wilde winnen. De vriendschap met de paarden stond niet meer op nummer 1, genieten ook niet, winnen wel! Ik werd streng met de paarden, ze moesten luisteren, hierdoor vertrouwde de paarden mij niet meer. Als ik buiten ging rijden zat ik niet langer op een onspannen paard, maar op paarden die doodsbang waren om met mij buiten te gaan. Toen las ik dit nog als “hevig” en werd ik nog strenger. Dit resulteerde in enkele zeer zware ongevallen. Het was mijn ommekeer! Ik stopte met de sport. Pas op ik ben niet tegen sport, maar in mijn verhaal paste het niet. Door de zware ongevallen was ik bang geworden. Ik overwon mijn angsten en begon terug recreatief te rijden. Het was moeilijk de band weer te zoeken. Zo was ik tijdens 1 van mijn ongelukken op een voorbijrijdende auto terecht gekomen! Met paard en al boven op het dak, dat was een klap! Ik leerde Steve kennen, hij nam mij mee op vele buiten ritten en ik vond terug mijn kindergenot! Lekker zwemmen met de paarden en crossen door de bossen. We besloten deze filosofie in een bedrijf te gieten en met anderen te delen. Met wel het belang voorop van veiligheid, kundigheid en dressuurmatig je paard voorbereiden als recreatiepaard. We kozen voor groot te gaan zodat niemand om ons heen kon. Het is echt mogelijk! Een groot bedrijf zonder sport enkel recreatie en toch een “andere” omgang met paarden. En nu mag ik dan eindelijk weer terug indiaantje spelen! Hopelijk inspireert jou dit, want iedereen kan deze omgang met paarden doen!


Veel liefs Wendy Bleekemolen

 

Wat klanten zeggen over Two Lazy Seven Ranch

 

Wil je graag je verhaal delen met ons?

Stuur een mailtje naar info@twolazysevenranch.be