Krijg via onderstaande video een mooie impressie!paardenkamp water

Een paardenkamp op de Two lazy seven ranch is niet zomaar een kamp. Het is een week waar je je horizon kan verruimen op allerlei vlakken.

We hanteren een speciale filosofie, een filosofie die altijd vertrekt vanuit de psychologie van het paard. Wat het paard niet begrijpt, niet wilt doen of juist wel, vertelt veel over onszelf. Wij kijken dan ook veel naar ons eigen communicatie naar het paard toe.

Maar we bieden ook ongekende speciale momenten aan! Zo gaan we zwemmen met de paarden. Heb jij al weleens horseboarden gedaan? Hier ga je met een offroad skateboard achter een paard aan! Uniek in België. Ben je al bij ons geweest dan bieden we je nog iets nieuws aan. Surfen achter een paard! Kan jij onze vijver oversteken met een surfplank getrokken door een paard zonder er af te vallen? Dat wordt lachen geblazen!

Grondwerk staat bij ons hoog in het vaandel, de controle krijgen over een vluchtdier van 500 kilo is erg belangrijk voor onze veiligheid maar ook voor het welzijn van het paard. Je leert dat een paard een bepaalde rangorde hanteert en hoe jij hier gebruik van kunt maken.

Wil je leren paardrijden vanuit je gevoel? Vanuit je zit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je bent van harte welkom met de optoming die jij verkiest maar stellen jou in de mogelijkheid om te leren hoe je met minder hulpmiddelen meer kunt bereiken.

We lenen je graag eens een bitloos hoofdstel of nekring om in een veilige setting onder begeleiding van een instructeur te zien hoe je op een “andere” manier kan communiceren tijdens het rijden.

paardenkamp wei

paardenkamp accomodatieWe hebben een heus kamphuis! Van voor op ons bedrijf staat een huis dat voorzien is voor onze kampen. Hier zijn drie slaapzalen, een keuken, een zitruimte, een knutselruimte, een eetplaats, drie douches en twee toiletten voorzien.

Breng je je eigen paard mee? Dan voorzien wij een stal of paddock voor jouw paard. Heb je bepaalde wensen bijvoorbeeld ivm stofallergie dan passen we de bedding aan.

Al onze lespaarden zijn geselecteerd op hun tolerante, brave karakter. Ze kennen het zwemmen met de kinderen goed en zijn goed opgeleid. Dit zorgt ervoor dat uw kind een unieke ervaring met het paard beleeft. We kijken ook altijd welk paard bij uw kind past. Uiteraard blijven het levende wezens en is hun gedrag niet altijd te voorspellen.

Paardenkamp praktischPrijs kamp 385 euro (incl. BTW) all-in, inclusief eten, drinken, logies, volledig programma, gebruik paard/materiaal.

Stalling eigen paard 10euro (ipv 17,50), dus voor vier nachten 40euro incl BTW, hooi, uitmesten, etc Stalling is ter plaatse betalen.

Na het inschrijven ontvangt u een brief met alle spullen die je mee moet nemen op kamp. Je kan met eigen paard komen of een paard van ons gebruiken.

Engels of western geen probleem – met bit of zonder bit? Iedereen is welkom. Vegetarisch eten is geen probleem. Het kamp start altijd op maandag om 10 uur en loopt af vrijdag 16 uur.

paardenkamp voor jou

Ben je ouder dan vijftien jaar of wordt je net vijftien? Dan schrijf je je best in voor een 15+ kamp. De niveaus worden ter plaatse ingedeeld. De maximum leeftijd bedraagt 25 jaar.

Ben je tussen de tien en vijftien dan schrijf je je best in voor het Durf anders kamp. Ook hier worden de niveaus ter plaatse ingedeeld.

Ben je onder de tien jaar? Dan is het Little fee kamp geschikt voor jou. Hier doen we nog meer spel!

Erkenning

Wij zijn op verschillende manier erkend als bedrijf. Zowel als stagebedrijf. We hebben een Equilabel. Een erkenning als jeugdverblijf van Vlaams toerisme. We hebben alle benodigde vergunningen en certificaten.
Daarnaast kan je bij jouw mutualiteit vragen voor een tussenkomst.

Inschrijving

Kies jouw kamp in onze agenda en schrijf in via het formulier.