Luchtfoto Ranch

Doel

Een centrum aanbieden waar iedereen welkom is, om op zijn of haar tempo te groeien met de leerstof en inzichten die we aanbieden.
Verbetering van het welzijn van paarden
Een zeer sterke band tussen mens en paard opbouwen waardoor scherpe hulpmiddelen niet aan de orde zijn.

Filosofie

Onze filosofie is dat scherpe hulpmiddelen, letterlijk en figuurlijk de mond snoeren van het paard. We moeten onszelf scholen om kundig genoeg te worden als leraar/trainer van ons paard, om een leerstof over te brengen zonder het gebruik van zware pijnprikkels.
Ieder paard krijgt de kans om paard te zijn en zijn of haar karakter te tonen.

Waarden

Klik op één van de buttons hieronder om meer te ontdekken over de waarden die de Two Lazy Seven Ranch uit wil dragen.

Respect
Vertrouwen
Veiligheid
Ziel

Wendy en Steve

Steve en Wendy, allebei kregen ze de liefde voor het paard van jongs af mee.

Hun passie voor paarden, hun jarenlange expertise en hun wil om mensen en paarden op een juiste manier elkaar te laten begrijpen… Maakt dat je bij hen op het juiste adres bent!

Geen instructeurs die zomaar zeggen wat je moet doen… maar uitgelegd; waarom je het best op die manier doet. Onderbouwt met wetenschap en psychologie van het paard en uiteraard met de ervaring van het trainen van honderden paarden.

Wendy groeide op met paarden aan huis, rijden in de duinen en aan het strand was haar favoriete bezigheid. Aangezien ze er werkelijk alles aan deed om school te ontlopen en bij haar paarden te zijn, stuurden haar ouders haar naar de Hippische sportopleiding in Deurne (NL).

Haar onbezonnen, romantische wereldje met paarden, draaide daar compleet om. Geen vriendinnen meer achterop en rondgalopperen als indiaantjes, niet meer picknicken terwijl je paard aan het grazen is.
Springen en dressuur werden haar bezigheid. Haar 1meter80 grote paard kwam de school niet binnen wegens te log met dat advies te volgen en een springpaard te kopen, ging er een stukje vriendschap weg en kwam prestige om de hoek kijken.

In haar puberjaren was ze graag de winnaar op de wedstrijd en was het moeilijk om wanneer het eens niet ging te reflecteren naar haarzelf ipv naar het paard. Na enkele zware ongelukken kwam ze tot de conclusie dat er weinig respect en vertrouwen tussen haar en de wedstrijdpaarden meer was en besloot om op zoek te gaan naar een andere manier van paarden te trainen. In haar zoektocht ontmoet ze Steve. Samen gingen ze op zoektocht naar harmonie tussen paard en mens.

Steve is opgegroeid van thuis uit met de Amerikaanse rijstijl, zijn vader (all round champion BAWR 1985) sleepte zijn zoon overal mee naar toe te paard.
Dagen lang toerden zij met paard en tent rond en genoten van de natuur.

In 2001 vertrekt Steve net als zijn vader al dikwijls had gedaan naar Lucky Warren in Amerika, deze oude cowboy geeft Steve heel wat Horsemanship mee.

Steve keert terug naar België en rijdt menig reining wedstrijd met succes, doch net als Wendy komt hij er snel achter, dat met tijdsdruk, trainen en prestige heel wat plezier verloren gaat.

Steve leert Wendy kennen en brengt haar hoofd op hol met nachtelijke ritten, dauwtrappen en zwemmen met de paarden.

Beiden beseffen dat dit genieten van het leven is en besluiten deze filosofie met andere te delen.
Genieten en het paard in zijn waarde laten staan hoog in het vaandel in het bedrijf.

Met de Two lazy seven ranch laten ze zien dat werk en paarden op een respectvolle manier mogelijk is en dat paarden ook op een “manege” in kudde gestald kunnen worden!

Two lazy seven ranch – De naam

Two Lazy Seven Ranch lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo’n evidente naam, er zit dan ook een heel verhaal achter.

Het brandmerk in het oude logo bestaat uit een cijfer 2 en een liggend of “lui” cijfer 7. Dit brandmerk wordt in het Engels gelezen. Vandaar: two lazy seven…
Zo wordt een drie met een boogje eronder, bijvoorbeeld uitgesproken als “rocking three).

Steve en Wendy zijn een team van twee, vroeger was dit Steve en zijn papa, die ook al heel zijn leven met paarden bezig is. Later kwam Wendy erbij en is de naam voortgezet. Seven is afgeleidt uit de achternaam Sevenhans.

“Lazy” verwijst bovendien naar de manier waarop zij met paarden werken: alles rustig aan en met veel geduld… Het is ook een groeiproces. Steve en Wendy werken veel aan persoonlijke groei. Hebben beide karakters die nogal door doen, dus de lazy heeft een zeer dubbele betekenis.

In het brandmerklogo van vroeger zie je aan de linkerkant van het brandmerk Steve met KC Person. Aan de rechterkant zie je Wendy met Cody Silver Lena. Deze silhouetten zijn van bestaande foto’s gemaakt.

Wendy en Steve: “Als je ons echt zou kennen, dan zou je weten dat… We een zeer hecht team zijn, dat dagelijks samen bezig is met onze passie paarden. We zijn enorm dankbaar dat we dit werk mogen doen en helpen ontzettend graag mensen verder met het vinden van een stukje geluk met paarden.
We werken constant aan verbetering op ieder vlak, zowel zakelijk als persoonlijk.

Instructeurs die u graag onder onze naam verder helpen

Maak kennis met onze instructeurs. Enkel onderstaande instructeurs geven les in ons cursussysteem en worden door ons erkend. Vindt u uw instructeur niet terug op onze site? Dan hebben wij waarschijnlijk de samenwerking stopgezet. Dit kan zijn omdat de instructeur geen bijscholing heeft gevolgd of de filosofie niet nauwgezet opvolgt. Ziet u uw instructeur wel op onze pagina? Dan bent u in goede handen en wensen wij u veel leerplezier!

Wat is een Two Lazy Seven instructeur?

Een Two Lazy Seven instructeur is iemand die een opleiding heeft gevolgd op de Two Lazy Seven Ranch zelf. Hierbij hebben ze minstens de eerste drie modules moeten behalen met hun paard. Ze hebben laten zien dat ze met paarden kunnen omgaan, met mensen en dat er een passie voor de filosofie is! Iedere instructeur integreert dit weer op zijn manier in zijn leven met paarden. Iedere instructeur wordt nauw opgevolgd, volgt bijscholing en kan altijd terecht bij zijn team.
Dit houdt in voor u als klant dat uw instructeur altijd kan rekenen op de know how die wij hebben opgebouwd. Aan de niveau-indeling kan u zien waar uw instructeur goed in is en waar wij hem/haar capabel genoeg voor vinden om les in te geven.

Heeft u zelf interesse om les te geven? Kijk dan op onze pagina voor de instructeursopleiding.

Hieronder ziet u de niveau-indeling. Hou hier goed rekening mee want het gaat hier ook om uw veiligheid! Achter de naam van de instructeur ziet u dmv van paardenhoofden welk niveau deze heeft behaald. Enkel voor deze niveaus wordt uw instructeur door ons erkend en ondersteund.

Alle instructeurs komen op verplaatsing lesgeven.

Chloe Deridder

Chloe is vast in dienst op onze ranch om mee les te geven.

Vienna van Laer

Externe instructrice België

Joke Spaas

Externe instructrice België

Dyana Meijs

Extern instructrice Nederland

Tess van Montfort

Extern instructrice België en Nederland

Huub Rietberg

Extern instructeur België

Mandy Hooijer

Extern instructeur Midden Nederland

Nadine

Nadine Greiwe

Extern instructeur België

Selina Kooman

Extern instructeur Nederland regio Zeeland