Paardrijlessen bij Wendy


Jaaropleiding Ethologie

Training, paardentaal, gevoelswereld van mens en paard.

Gegeven door Wendy Bleekemolen

Hier de uitleg via filmIn deze jaaropleiding komen de volgende zaken aan bod:

  • de beleef wereld van het paard, we spreken over gevoel, gehoor, reuk en zicht.
  • De spelregels in de kudde, hoe gedragen paarden zich in de kudde? Hoe wordt de rang bepaald. Waar moet jij op letten, als je om gaat met een paard, hoe speel je deze spelletjes na. Hoe verkrijg je een juiste band met een paard.
  • We bekijken het instinctief en het nadenkend-vermogen van het paard. Wat is het? Hoe herken je het en hoe ga je ermee om?
  • Hoe herken je een introvert of een extravert paard? Wat wil zo’n type paard? Hoe train je best zo’n type paard?
  • In de praktijk gaan we deze type paarden bekijken, bestuderen en zien hoe we ermee om kunnen gaan.
  • We ontleden twee basis oefeningen die je bij ieder paard kunt gebruiken en die een enorm effect teweeg brengen.
  • Hoe belangrijk is energie rondom een paard, onze ruimte en de ruimte van het paard?Op volgende data zal de cursus plaatsvinden steeds op zondag van 10u-13u, met twee zaterdagen:

DataProgramma
ZATERDAG 7 september 2019Theorie – Omgangsmethode. Beleefwereld van het paard. Noden van het paard.
ZATERDAG 28 september 2019Theorie – De kudde, structuur en spelregels.
Zondag 27 oktober 2019Theorie – Fasesysteem, paardentaal
Zondag 10 november 2019(10u.-13u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Zondag 10 november 2019 (14u.-17u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Na het goed kunnen van deze twee oefeningen beheers je een methode om een basis band en taal neer te leggen met ieder paard.
Zondag 12 januari 2020Theorie- Het nadenkend vermogen en het instinctief vermogen. Wat het is, hoe te herkennen, hoe ermee om te gaan.
Zondag 9 februari 2020Theorie – Ruimte van de mens en de eigen ruimte van het paard. De energievelden erin. Tips en tools om deze aan te passen.
Zondag 15 maart 2020 (10u.-13u.)Praktijk – Paardenlezen: we zetten het zien van het nadenkend en instinctief vermogen in de praktijk.
Zondag 15 maart 2020 (14u.-17u.)Theorie – over de theorie en praktijk van het nadenkend en instinctief vermogen.
Zondag 26 april 2020Theorie – het introverte en extraverte paard
Zondag 17 mei 2020Praktijk – Paardenlezen: het introverte en het extraverte paard
Zondag 14 juni 2020Theorie/Praktijk – Problemen oplossen, oefeningen aanleren en alle vragen die nog aan bod komen.

Op volgende data zal de cursus plaatsvinden steeds op zondag van 10u-13u, met 1 zondag van 10u-17u:

DataProgramma
Zondag 29 maart 2020Omgangsmethode. Beleefwereld van het paard. Noden van het paard.
Zondag 3 april 2020De kudde, structuur en spelregels.
Zondag 10 mei 2020Fasesysteem, paardentaal
Zondag 21 juni (10u.-13u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Zondag 21 juni (14u.-17u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Na het goed kunnen van deze twee oefeningen beheers je een methode om een basis band en taal neer te leggen met ieder paard.
Zondag 6 sept 2020Het nadenkend vermogen en het instinctief vermogen. Wat het is, hoe te herkennen, hoe ermee om te gaan.
Zondag 27 sept 2020Ruimte van de mens en de eigen ruimte van het paard. De energievelden erin. Tips en tools om deze aan te passen.
Zondag 11 oktober 2020Praktijk – Paardenlezen we zetten in de praktijk het zien van het nadenkend en instinctief vermogen.
Zondag 25 oktober 2020Praktijk – Paardenlezen het introverte en het extraverte paard
Zondag 8 november 2020Theorie – over de theorie en praktijk van het nadenkend en instinctief vermogen.
Zondag 22 november 2020Theorie – het introverte en extraverte paard
Zondag 6 december 2020Theorie/Praktijk – Problemen oplossen, oefeningen aanleren en alle vragen die nog aan bod komen.

Praktisch

Deze cursus omvat enkele huiswerkopdrachten. We raden zeer aan om geen enkele les te missen omdat het zeer nauw aansluit en het belangrijk is de psychologie van het paard te begrijpen. Indien je een les niet kunt rekenen we op een goed netwerk van studenten om elkaar aan te vullen.

Er is een speciale pagina waar studenten verslagen en aanvullende uitleg kunnen vinden, zodat ze kunnen bijbenen.

Deze opleiding is voor iedereen weggelegd.

Wil je weten of deze opleiding iets voor jou is? mail ons jouw gsm nummer en we bellen jou op.

Het bedrag mag in delen betaald worden. Prijs: 1497 €

“Voilà, het schooljaar zit erop… Time flies when you’re having fun! Bedankt Wendy voor deze leerrijke cursus. Als je dacht dat je alles al wist…hmm. Ik heb vele AHA! momenten gehad, voor mij echt een periode van bezinning en vooral zelfreflectie. Veel verschuivingen in mijn leven dit jaar, O God! Bovenal: KIJK NAAR JEZELF! Wat kan je in jezelf veranderen om je communicatie naar buiten toe te veranderen/begrijpelijker te maken? As within, so without. Ik begrijp nu best dat de uiterlijke wereld je innerlijk weerspiegelt. De combinatie van onze lessen over psychologie, mindfulness en paarden erbovenop was voor mij HET ideale pakket, al mijn interesses inéén. Grenzen stellen, duidelijk én consequent zijn. Kleine stapjes nemen op korte termijn en toch grote vooruitgang boeken op lange termijn. Net wat ik nodig had én op het juiste moment.

When the student is ready, the teacher appears… : Ik kon zelfs jullie aura ‘s zien…. WAW! Shht ! -) Ik word alle dagen een beetje meer verliefd op mijn hengstje Jadheem. Door ons grondwerk (en veel spelen) van het laatste jaar zijn we zo sterk naar elkaar toe gegroeid. We hebben onze eigen taal gecreëerd. Nogmaals bedankt Wendy voor de zeer boeiende, maar toch ‘luchtige’ lessen… en dat van een introvert. Goed op weg met paarden, nu nog met mensen… Toppie!!! Next stop: ‘Academische (bitloze) Rijkunst’. ”

Joke Reubens

Respect voor ruiter en paard, rust, vertrouwen, professionele trainers en lesgevers … Two Lazy Seven is een fantastische plek voor paardvriendelijke mensen !

Nooit gedacht dat ik na 10 jaar rijden met bit, ooit nog bitloze buitenritten zou maken. Geen eenvoudige opgave want je moet weer een nieuwe “taal” ontwikkelen, zowel in het zadel als op de grond. Dank zij de professionele begeleiding van Steve en Wendy, is het me niet alleen gelukt om al onze paarden bitloos te rijden, ook de cursus ethologie heeft me geholpen om nog een beter inzicht in het gedrag van paarden te krijgen. Ik heb als ruiter geleerd om mijn energie beter te doseren en te leren interpreteren wat mijn paarden me proberen uit te leggen … pas als je je paard begrijpt, kan je een respectvolle relatie opbouwen.

Op Two Lazy Seven staat de relatie tussen paard en ruiter centraal, niet de prestatie. Rijden is optioneel, en voor Steve en Wendy is het veel belangrijker om een goede band met je paard te hebben.

Karen Vos


Heb je vragen of wens je in te schrijven mail naar info@twolazysevenranch.be

Of gebruik onderstaand formulier:

Jaaropleiding Ethologie

  • Prijs: 1.497,00 € Aantal: