Paardrijlessen bij Wendy


Jaaropleiding Ethologie

Training, paardentaal, gevoelswereld van mens en paard.

Gegeven door Wendy Bleekemolen

Hier de uitleg via filmIn deze jaaropleiding komen de volgende zaken aan bod:

  • de beleef wereld van het paard, we spreken over gevoel, gehoor, reuk en zicht.
  • De spelregels in de kudde, hoe gedragen paarden zich in de kudde? Hoe wordt de rang bepaald. Waar moet jij op letten, als je om gaat met een paard, hoe speel je deze spelletjes na. Hoe verkrijg je een juiste band met een paard.
  • We bekijken het instinctief en het nadenkend-vermogen van het paard. Wat is het? Hoe herken je het en hoe ga je ermee om?
  • Hoe herken je een introvert of een extravert paard? Wat wil zo’n type paard? Hoe train je best zo’n type paard?
  • In de praktijk gaan we deze type paarden bekijken, bestuderen en zien hoe we ermee om kunnen gaan.
  • We ontleden twee basis oefeningen die je bij ieder paard kunt gebruiken en die een enorm effect teweeg brengen.
  • Hoe belangrijk is energie rondom een paard, onze ruimte en de ruimte van het paard?Op volgende data zal de cursus plaatsvinden steeds op zondag van 10u-13u, met DRIE zaterdagen en twee hele dagen:

DataProgramma
ZATERDAG 5 september 2020Theorie – Omgangsmethode. Beleefwereld van het paard. Noden van het paard.
ZATERDAG 3 oktober 2020Theorie – De kudde, structuur en spelregels.
ZATERDAG 17 oktober 2020Theorie – Fasesysteem, paardentaal
Zondag 15 november 2020(10u.-13u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Zondag 15 november 2020 (14u.-17u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Na het goed kunnen van deze twee oefeningen beheers je een methode om een basis band en taal neer te leggen met ieder paard.
Zondag 10 januari 2021Theorie- Het nadenkend vermogen en het instinctief vermogen. Wat het is, hoe te herkennen, hoe ermee om te gaan.
Zondag 7 februari 2021Theorie – Ruimte van de mens en de eigen ruimte van het paard. De energievelden erin. Tips en tools om deze aan te passen.
Zondag 7 maart 2021 (10u.-13u.)Praktijk – Paardenlezen: we zetten het zien van het nadenkend en instinctief vermogen in de praktijk.
Zondag 7 maart 2021 (14u.-17u.)Theorie – over de theorie en praktijk van het nadenkend en instinctief vermogen.
Zondag 18 april 2021Theorie – het introverte en extraverte paard
Zondag 16 mei 2021Praktijk – Paardenlezen: het introverte en het extraverte paard
Zondag 13 juni 2021Theorie/Praktijk – Problemen oplossen, oefeningen aanleren en alle vragen die nog aan bod komen.

Op volgende data zal de cursus plaatsvinden steeds op zondag van 10u-13u, met 1 zondag van 10u-17u:

DataProgramma
Zondag 14 maart 2021Omgangsmethode. Beleefwereld van het paard. Noden van het paard.
Zondag 25 april 2021De kudde, structuur en spelregels.
Zondag 2 mei 2021Fasesysteem, paardentaal
Zondag 6 juni (10u.-13u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Zondag 6 juni (14u.-17u.)Praktijk – oefening ontleed. Wat gebeurt er hier, wat vertellen we aan het paard door middel van deze oefening.
Na het goed kunnen van deze twee oefeningen beheers je een methode om een basis band en taal neer te leggen met ieder paard.
Zondag 12 sept 2021Het nadenkend vermogen en het instinctief vermogen. Wat het is, hoe te herkennen, hoe ermee om te gaan.
Zondag 10 okt 2021Ruimte van de mens en de eigen ruimte van het paard. De energievelden erin. Tips en tools om deze aan te passen.
Zondag 14 nov 2021Praktijk – Paardenlezen we zetten in de praktijk het zien van het nadenkend en instinctief vermogen.
Zondag 28 nov 2021Praktijk – Paardenlezen het introverte en het extraverte paard
Zondag 16 jan 2022Theorie – over de theorie en praktijk van het nadenkend en instinctief vermogen.
Zondag 13 feb 2022Theorie – het introverte en extraverte paard
Zondag 13 mrt 2022Theorie/Praktijk – Problemen oplossen, oefeningen aanleren en alle vragen die nog aan bod komen.

Praktisch

Deze cursus omvat enkele huiswerkopdrachten. We raden zeer aan om geen enkele les te missen omdat het zeer nauw aansluit en het belangrijk is de psychologie van het paard te begrijpen. Indien je een les niet kunt rekenen we op een goed netwerk van studenten om elkaar aan te vullen.

Er is een speciale pagina waar studenten verslagen en aanvullende uitleg kunnen vinden, zodat ze kunnen bijbenen.

Deze opleiding is voor iedereen weggelegd.

Wil je weten of deze opleiding iets voor jou is? mail ons jouw gsm nummer en we bellen jou op.

Het bedrag mag in delen betaald worden. Prijs: 1497 €

Joke Testimonial

“Voilà, het schooljaar zit erop… Time flies when you’re having fun! Bedankt Wendy voor deze leerrijke cursus. Als je dacht dat je alles al wist…hmm. Ik heb vele AHA! momenten gehad, voor mij echt een periode van bezinning en vooral zelfreflectie. Veel verschuivingen in mijn leven dit jaar, O God! Bovenal: KIJK NAAR JEZELF! Wat kan je in jezelf veranderen om je communicatie naar buiten toe te veranderen/begrijpelijker te maken? As within, so without. Ik begrijp nu best dat de uiterlijke wereld je innerlijk weerspiegelt. De combinatie van onze lessen over psychologie, mindfulness en paarden erbovenop was voor mij HET ideale pakket, al mijn interesses inéén. Grenzen stellen, duidelijk én consequent zijn. Kleine stapjes nemen op korte termijn en toch grote vooruitgang boeken op lange termijn. Net wat ik nodig had én op het juiste moment.

When the student is ready, the teacher appears… : Ik kon zelfs jullie aura ‘s zien…. WAW! Shht ! -) Ik word alle dagen een beetje meer verliefd op mijn hengstje Jadheem. Door ons grondwerk (en veel spelen) van het laatste jaar zijn we zo sterk naar elkaar toe gegroeid. We hebben onze eigen taal gecreëerd. Nogmaals bedankt Wendy voor de zeer boeiende, maar toch ‘luchtige’ lessen… en dat van een introvert. Goed op weg met paarden, nu nog met mensen… Toppie!!! Next stop: ‘Academische (bitloze) Rijkunst’. ”

Joke Reubens
Karen testimonial

Respect voor ruiter en paard, rust, vertrouwen, professionele trainers en lesgevers … Two Lazy Seven is een fantastische plek voor paardvriendelijke mensen !

Nooit gedacht dat ik na 10 jaar rijden met bit, ooit nog bitloze buitenritten zou maken. Geen eenvoudige opgave want je moet weer een nieuwe “taal” ontwikkelen, zowel in het zadel als op de grond. Dank zij de professionele begeleiding van Steve en Wendy, is het me niet alleen gelukt om al onze paarden bitloos te rijden, ook de cursus ethologie heeft me geholpen om nog een beter inzicht in het gedrag van paarden te krijgen. Ik heb als ruiter geleerd om mijn energie beter te doseren en te leren interpreteren wat mijn paarden me proberen uit te leggen … pas als je je paard begrijpt, kan je een respectvolle relatie opbouwen.

Op Two Lazy Seven staat de relatie tussen paard en ruiter centraal, niet de prestatie. Rijden is optioneel, en voor Steve en Wendy is het veel belangrijker om een goede band met je paard te hebben.

Karen Vos


Heb je vragen of wens je in te schrijven mail naar info@twolazysevenranch.be

Of gebruik onderstaand formulier:

Jaaropleiding Ethologie

  • Prijs: 1.497,00 € Aantal: